Ce mutare surpriză a făcut Olguța Vasilescu

Olguța Vasilescu a reușit un transfer de senzație. Fostul primar al Craiovei l-a cooptat pe jurnalistul Cristian Vasiloiu în staful alături de care asigură conducerea Ministerului Muncii. Vasilcoiu este un ziarist cu experiență de 17 ani în presa de investigații și poate să acopere golul lăsat de Ionuț Pârvulescu din echipa lui Vasilescu.  

Olguța Vasilescu a reușit un transfer de senzație. Fostul primar al Craiovei l-a cooptat pe jurnalistul Cristian Vasiloiu în staful alături de care asigură conducerea Ministerului Muncii. Vasilcoiu este un ziarist cu experiență de 17 ani în presa de investigații și poate să acopere golul lăsat de Ionuț Pârvulescu din echipa lui Vasilescu.  
Vasilcoiu este din Craiova, dar în 2006 a luat calea capitalei pentru a lucra în „presa mare”. Primul popas în București a fost la redacția Gardianul pentru ca apoi să se transfere la Adevărul și în final la Evenimentul Zilei. De activitatea sa la „bulina roșie” se leagă și celebrul scandal al lui „Don Costel” Iancu acuzat că are un comportament mafiot chiar în momentul în care urma să fie numit președinte ANIF. 
Din 2012, Vasilcoiu a trecut de la presa scrisă la televiziune. El a lucrat la Realitatea TV și la B1 TV. Ultima sa manifestare în presă a luat sfârșit anul acesta când și-a înceiat conturile cu Digi 24. 

Legături mai vechi

Olguța Vasilescu și noul său consilier de imagine se cunosc de multă vreme, din perioada în care Ministrul Muncii lucra, la fel ca și Cristian Vasilcoiu la fostul oficial al Partidului Comunist Român devenit după revoluție Cuvândul Libertății. Deși jurnalistul este privit ca un om „de dreapta”.
„Un consilier de imagine care a combătut puternic PSD. După ce ne-a văzut doar defectele, acum trebuie sa scoată în evidenta și calitățile” a spus senatorul PSD pe pagina sa de Facebook. La rândul său, jurnalistul a preluat teza șefei sale pe tot pe Facebook unde a dat un „share” regulamentar „Ce situatie: iată ca liderii PSD nu au nevoie de lăudători, ci de oameni de la care sa afle toate punctele de vedere!”. 

Avantajele transferului sunt date de faptul că Vasilcoiu are o imagine bună în presa centrală, are legături care i-ar putea fi necesare Olguței în media de la București, iar experiența vastă în materie de comunicare ar putea să mai spele imaginea fostului primar din Craiova care s-a șifonat puternic după ce a anunțat faptul că dorește să organizeze o contra-manifestație la Cotroceni. 

Înlocuitor pentru Pârvulescu

Până anul trecut Olguța Vasilescu a avut un alt om cheie care s-a ocupat de comunicare. Ionuț Pârvulescu era persoana care apăra imaginea primăriței și care a se ocupa de comunicatele de presă ale instituției. Povestea celor doi a durat până la primele descinderi ale DNA în dosarul denumit de presă „Fațada”. Atunci o parte a presei a scris despre faptul că Pârvulescu a turnat-o pe Olguța și chiar că a purtat tehnică specială pentru a o înregistra. 

Zvonurile au fost oarecum confirmate de minuta prin care magistrații Tribunalului București au declarat o serie de probe ca fiind nelegale „Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiterii de poliție judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz și anume: declarațiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela și denuntul (declarație) formulat de Pârvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion și Pârvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtînuta în mod nelegal” susțin judecătorii TMB. 
Olguța Vasilescu a lăsat să se înțeleagă faptul că Pârvulescu nu a denunțat-o ci doar a dat o declarație sub presiune, iar înregistrarea a fost făcută de o altă persoană. Pârvulescu a demisionat de la Primăria Craiova la finele anului trecut. El nu o urmează pe Vasilescu la București. 

 


Publicat în

în