Cod galben de inundaţii

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, se instituie COD GALBEN astfel: in intervalul 07.02. ora 12:00 – 08.02 ora

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, se instituie COD GALBEN astfel: in intervalul 07.02. ora 12:00 – 08.02 ora 16:00 pe râurile din mai multe bazine hidrografice.
Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Hunedoara şi Gorj. Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor. Având în vedere această situaţie, Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin unităţile subordonate din Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara a luat câteva măsuri de prevenire cum ar fi urmărirea permanentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, asigurarea resurselor umane şi materiale necesare gestionării situaţiilor de urgenţă, constituirea de echipe pentru monitorizarea nivelurilor şi debitelor pârâurilor aflate sub atenţionare.
Sistemele de Gospodărire a Apelor din cele 4 judeţe administrate de către A.B.A Jiu şi-au întocmit un Plan de Măsuri pentru prevenirea sau reducerea riscului unor eventuale inundaţii generate de topirea zăpezii.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *