Avocații Olguței Vasilescu și procurorii DNA au început „valsul” recuzărilor la primul termen al procesului fostei primărițe de după numirea sa în funcția de ministru. Așa cum era de așteptat, inculpata a încercat să tragă de timp beneficiind și de suportul judecătorului. DNA a recuzat judecătorul, iar avocații au recuzat procurorul DNA. Miza este tergiversarea procesului până la viitoarea mult așteptată grațiere sau amnistie pregătită de PSD în noul parlament.
”Instanţa ne-a dat cuvântul tuturor de a ne susţine, respectiv procurorilor motivele de contestaţie şi apărării punctul de vedere pe care l-a pregătit. Aici a existat însă un incident, reprezentantul Ministerului Public nu a dorit să susţină contestaţia, a apreciat că solicitarea de a pleca dosarul la Înalta Curte nu poate fi unită cu fondul cauzei, al contestaţiei, instanţa a repetat solicitarea, respectuoasă şi în limitele absolut legale, ca procurorul să-şi expună punctul de vedere, procurorul a refuzat a doua oară, a refuzat a treia oară şi, văzându-se într-o astfel de situaţie, a recuzat judecătorul”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Olguţei Vasilescu pentru News.ro
Avocatul fostului primar al Craiovei susține că nu înțelege de ce DNA dorește să mute dosarul de la Curtea de Apel și consideră că reprezentantul Ministerului Public nu cunoaște legea.
Alexandru Chiciu a fost procuror și a devenit cunoscut pentru că l-a acuzat pe Traian Băsescu în celebrul dosar „Flota”. A fost dat afară de Monica Macovei de la DNA, s-a judecat cu instituția, a câștigat dar a ales să demisioneze. Chiciu este avocatul Elenei Udrea în procesele cu DNA. El i-a avut drept clienți și pe Sorin Ovidiu Vântu sau fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ritzi. Din punct de vedere al eficienței, până acum vorbim despre clienți care se află în detenție. De cealaltă parte, Chiciu a obținut un succes răsunător în dosarul DNA vs. Toni Neacșu (fost judecător CSM).
La rândul ei, Olguța Vasilescu spune că dosarul ei este o premieră în justiție „este dosarul premierelor, pentru că de fiecare dată ce s-a întâmplat în cazul meu nu mai apăruse, cel puţin în spaţiul public. S-a început cu încălcarea dreptului la apărare şi iată că sunt deja mai mulţi judecători care au constatat acest lucru, timp de 20 de zile eu nu am putut să-mi văd dosarul”, a spus ministrul Muncii.