Afaceri in stil mare la CJ Dolj. Ce bani invarte un bugetar “sarac”

In spatele unor nume anonime din administratia publica locala se regasesc adevarate increngaturi de afaceri si combiatii. O declaratie de avere “alba” care indica aparent ca posesorul ei nu are nici masina si merge cu RATC-ul nu trebuie sa ne induca

in eroare.

Profil de bugetar

Ileana Majina este un nume necunoscut. Este directoarea Directiei de Integrare Europeana de la Consiliul Judetean Dolj. Daca ne uitam la ce declara doamna cu pricina vedem ca are o casa si un teren mostenite si castiga un salariu mic de la CJ Dolj. Sotul apare ca fiind asociat la firma Acum Com SRL cu un salariu un pic mai mare. Din 2010 pana in 2013 declaratia de avere a doamnei sus amintite nu spune nimic altceva.
Privind si numarul proceselor in care doamna Majina cerea diferite lucruri institutiei care o angajeaza n-am gandit chiar ca, saraca, este disperata, nu mai are din ce sa traiasca si apeleaza la masuri extreme.

Sot afacerist in stil mare

Cand ne-am aplecat mai mult asupra acestui “caz social” am constatat cu surprindere ca doamna Majina omite cu tupeu din declaratiile de avere o serie de firme folosite de sotul ei pentru a desfasura diferite afaceri.
In 2011 Mugurel Majina era asociat in firma Elan SRL alaturi de Marcel Orlando Florea, un afacerist din Bucuresti. In 2008, acelasi Mugurel Majina iesea din firma Agreg Cons SRL, o alta firma care nu apare in declaratiile sotiei functionar public la Consiliul Judetean Dolj.
Firma Elan SRL avea, la data la care a fost parasita de Mugurel, in jur de 140.000 de euro in banca si capitaluri de 170.000 de euro.
De altfel si firma Acum Com, declarata de doamna director de la CJ Dolj, are afaceri fabuloase pentru criza. In 2011, SRL-ul avea active imobilizate de 460.000 de euro.
Mugurel a mai fost asociat in firmele Winexpert, Oil Trinex Oltenia, Valmo Com, Brama Consulting, Milecosm Trans, MHB Consmet si Rimi International.

Banii se inmultesc din alti bani

Daca Ileana Majina a uitat sa vorbeasca despre firme, in mod firesc ne-am aruncat o privire si la datoriile domniei sale pe care in mod normal ar fi trebuit sa le treaca in declaratia de avere. In rubricile obligatorii pentru functionarii publici nu apare nimic.
Pe data de 12 iunie 2008 Ileana Majina si-a depus declaratia de avere. La capitolul datorii nu aparea nimic. Intarzierea era dictata de faptul ca doamna a asteptat ca sotul sa achite o datorie de 9349 lei catre ANAF.
Abia o saptamana mai tarziu, Ileana Majina a stins si datoria pe care o avea ea personal la ING pentru contul RO64INGB0000999900063779. Practic, desi avea o datorie la data semnarii declaratiei de avere, doamna Majina a omis sa faca vorbire despre ea.
Nici in celelalte declaratii de avere depuse de directoarea “europeana” a consiliului Judetean Dolj nu se regasesc alte datorii. Cu toate acestea, ING-ul cere in continuare niste bani in contul nr. RO48INGB0000999900120133 de aceasta data.

Daca stiti o afacere ilegala care s-a petrecut in administratia locala din Oltenia asteptam povestea ei pe adresa de mail pont (at) oltenia.info

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *