Recentele evolutii ale municipalitatii din Craiova ii fac pe tot mai multi oameni sa se gandeasca la demiterea primarului. Cea mai mare nemultumire este legata de trimiterea in exil a Universitatii Craiova. Aceasta nemultumire este amplificata si de
recentele scandaluri legate de presiunile despre care se presupune ca ar fi fost exercitate de USL asupra primarului din Caracal pentru ca Universitatea sa nu joace nici acolo.
Aleasa de 21%, demisa de 25%
In aceste conditii, cei care doresc demiterea primaritei au inceput sa faca unele calcule. Pe listele electorale permanente au fost inscrisi la ultimele alegeri locale un numar de 262.878 de cetateni. Asta inseamna ca Olguta Vasilescu poate sa fie suspendata in urma cererii 65.720 de craioveni.
Cifra reprezinta 25% din totalul persoanelor cu drept de vot din Craiova. Vestea proasta pentru artizanii schimbarii este ca cel peste 65.000 de contestatari reprezinta o cifra mai mare decat numarul de voturi pe care Olguta Vasilescu le-a inregistrat la alegerile din 2012. Atunci, primarita USL a adunat 57.383 de sufragii. Practic, Lia Olguta Vasilescu a devenit primar dupa ce a fost votata de 21% din cetatenii cu drept de vot ai Craiovei dar poate fi suspendata numai daca acest lucru este cerut prefectului de 25% din craioveni.
Pe hartie mai e nevoie de 49 de semnaturi
Vestea buna este legata de calculele celorlalti candidati. Impreuna, Antonie Solomon, Marinica Dinca si candidatul PPDD au strans 65.681 de voturi. Pe hartie ar mai fi nevoie de numai 49 de semnaturi daca toti cei care au votat pentru Solomon, Dinca sau PPDD vor dori sa ceara prefectului suspendarea Olgutei.
In alta ordine de idei, ar fi nevoie de un stadion si jumatate pentru ca Olguta sa plece acasa. Acest lucru este insa posibil doar daca cineva organizeaza o campanie profesionista de strangere a semnaturilor.
Asta inseamna aproximativ 150 de voluntari care sa mearga o doua, trei saptamani prin toate zonele Craiovei si sa ii caute pe cei nemultumiti de actualul primar.
Cine sunt nemultumitii
In afara de suporterii Universitatii Craiova, exista si un segment mare de nemultumiti datorita reglementarii in domeniul cainilor comunitari. Acestia nu sunt neaparat cei care iubesc animalele ci si cei care vad ca in ciuda cheltuielilor uriase nu este realizat niciun progres. De asemenea, proprietarii de caini, altii decat cei care activeaza in ONG-uri sunt socati de darile uriase pe care le-ar avea de platit.
O categorie aparte de nemultumiti ar putea fi reprezentati de cititorii cotidianului Gazeta de Sud care se identifica in mare parte cu ziarul stigmatizat de administratia USL. Anumite segmente din populatia de etnie rroma ar putea, la randul lor, sa semneze impotriva primarului in contextul in care au fost fideli lui Antonie Solomon si au fost sicanati cu targul sau cu chioscurile de actuala primarita.
Nu in ultimul rand, mult trambitata rupere a USL ar lasa-o pe Olguta Vasilescu si fara sprijinul PNL.