Cine vrea Universitatea Craiova afara din Severin?

Afla care sunt cele trei personaje demne de Caragiale care doresc sa arunce Universitatea Craiova afara din Severin. O sa razi cu lacrimi sa vezi o analiza a CV-urilor unor domni respectabil care din incompetenta au decis sa interzica fotbalul.

Craiova este un fenomen social, iar felul in care oficialii IJJ Mehedinti au reactionat ne-au facut sa ne punem intrebari referitoare la pregatirea lor profesionala si la eventualele interese ascunse.

Vinovatii acuza

La meciul dintre Universitatea Craiova si Petrolul Ploiesti, suporterii din Banie au aruncat pe teren mai multe torte si artificii. Jandarmii din Severin au reactionat introducand scutierii pe tunel, iar lucrurile s-au linistit in mai putin de doua minute.
In mod normal, vinovati pentru ca respectivele obiecte pirotehnice au intrat in interiorul stadionului sunt jandarmii si politistii locali care, la Severin, inlocuiesc stewarzii. Acestia ar fi trebuit sa controleze accesul suporterilor in stadion si sa descopere materialele pirotehnice. In mod evident, controlul acces nu s-a facut.
Oficialii IJJ Mehedinti ar fi trebuit sa organizeze o conferinta de presa in care sa anunte care sunt lucratorii vinovati pentru ce s-a intamplat la meci. Mai marii jandarmeriei au anuntat ca nu mai vor Universitatea Craiova la Severin. In afara de faptul ca nu ii intrebase nimeni, iar fanii Craiovei reprezinta majoritatea covarsitoare a platitorilor de impozite, pozitia jandarmilor ridica si semne de intrebare care ne-au facut sa dorim sa aflam care sunt artizanii acestei cereri.

Bucatarul jandarm

In 1990 un tanar timid iesea de pe bancile Facultatii de tehnica piscicola din Galati. Cu structuri de ordine si siguranta mai avusese legatura doar daca fusese coleg cu studenti straini. Numele lui era Daniel Nicusor Manolea si era specializat in ingineria produselor alimentare de origine animala. Revolutia lasase locuri libere la mult blamata jandarmerie asa ca un tanar cu valente de bucatar era exact ce avea nevoie o structura de ordine publica.
In aceste conditii Manolea devine Sef Birou Alimente. Conform propriului CV el a ocupat aceasta functie vreme de 13 ani. In 2003, stapanul bucatariilor jandarmeriei din Mehedinti a fost avansat ca sef birou intendenta. In traducere libera in afara de cartofi avea voie sa numere si bocanci, pulane si alte ustensile folosite de colegii lui pentru impunerea legii. Un an mai tarziu devine Sef Serviciu Suport Logistic, pentru ca, din 2006 sa fie Adjunct al Inspectorului Sef din IJJ Mehedinti.
Pentru a fi mai performant in postura de sef al jandarmilor din Mehedinti, Manolea a considerat necesar sa isi completeze studiile cu un master in viticultură-oenologie. Asadar „seful cramelor, al bucatariilor si al pulanelor”, un cetatean care este purtator conjunctural de grade si uniforma a ajuns in fruntea institutiei care cere plecarea Stiintei de pe arena din Severin.

„Profesorul” puscariabil

Comandantul Inspectoratului Judetean de Jandarmi din Mehedinti este, la fel ca si adjunctul sau, un cetatean ajuns aproape ca urmare a destinului in fruntea unei structuri de ordine publica. Tambrea Eugen este nascut in 1964. In 1992, cand a inceput studiile superioare el avea 28 de ani si ar fi putut fi considerat de multi prea batraior pentru nobila ocupatie de student.
Conform CV-ului oficial nu avem date despre activitatea domniei sale inainte de acest moment. Stim insa ca, tomnaticul student a terminat studiile dupa 5 ani devenind licentiat in Stiinte Juridice. In 2003 se scoleste ca personal didactic (!sic).
Desi studiile superioare le-a inceput abia in 1992, Tambrea era in 1989 comandant de subunitate in Tg. Jiu. Dupa aceasta experienta, din 1995 pana in 2004 el s-a ocupat exclusiv cu activitati didactice in cadrul Jandarmeriei. Practic, mai marii institutiei s-au gandit sa il lase pe Tambrea Eugen, studentul intarziat, sa se ocupe de formarea cadrelor. In 2012, autoproclamatul didact a fost numit la conducerea IJJ Mehedinti, functie pe care o detine si in prezent.
Linistea i-a fost deranjata doar de o decizie a Tribunalului Militar din Timisoara. Pe 11 aprilie 2012 judecatorii de la instanta militara admiteau o plangere penala facuta de o femeia care il considera pe Tambrea Eugen vinovat de abuz in serviciu.
„In baza art. 278 ind.1 alin. 8 lt.b admite plangerea petentei. Desfiinteaza Rezolutia din 20.12.2011 data de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara si trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale, pentru infractiunea prev. de art. 246 Cod penal” se arata in decizia judecatorilor de la Tribunalul Militar Timis.

Jandarmul afacerist

Zaharescu Nelu Crinel, cel de-al treilea comandant al jandarmilor mehedinteni are un profil profesional mai apropiat de ceea ce ar putea sa insemne un ofiter superior. Ca orice jandarm care se respecta cunoaste limba rusa si franceza, iar limba engleza nu s-a lipit de el nici la intrarea in NATO.
Crinel Zaharescu a inceput sa se specializeze in ultima perioada in discipline care sunt departe de activitatea pe care o desfasoara. El a devenit evaluator al riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca dupa ce a absolvit un curs postuniversitar la Timisoara in acelasi an in care a devenit si master in managementul resurselor umane la Bucuresti. Globe troterul jandarmilor din Mehedinti avea un motiv intemeiat.
In 2008, Tamara Zaharescu, sotia lui Crinel a fondat firma Hi To Mizu Prim Consulting in localitatea Simian unde familia Zaharescu are o casa. Firma a devenit membra al Asociatiei profesionale pentru securitatea si sanatatea muncii. De altfel, firma doameni Zaharescu organizeaza cursuri pentru securitatea muncii si protectia incendiilor.
Avand in vedere ca discutiile legate de Universitatea Craiova au plecat de la un … incendiu… lasam autoritatile competente sa traga concluziile.

 


Publicat în

în