Afla de ce a ajuns Olguta la parchet

Olguta Vasilescu ar fi urmarita de procurori pentru santaj si instigare conform Evenimentul Zilei. Ziaristii de la Bucuresti fac referire la Directia Generala Anticoruptie, structura din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor intr-un dosar care tine de

schimbarea a doi directori de liceu din Craiova. 

Olguta ar fi acuzata ca a facut presiuni asupra lui Georgica Bercea, seful Inspectoratului Scolar Judetean pentru a schimba din functie doi directori de licee. Primarul Craiovei l-a santajat pe Bercea ca il va inlocui cu finul ei, Nicusor Cotescu. Seful ISJ Dolj spune ca nu stie de existenta acestui dosar. 

Cel mai probabil ca dosarul este instrumentat la plangerea celor doi directori demisi. Mihai Dragu (fostul coleg PRM-ist al Olgutei) si Marius Tita au spus de la vremea schimbarii ca gestul Olgutei reprezinta un abuz. De asemenea, ei au declarat la momentul demiterii ca au aflat de la seful ISJ despre presiunile facute de primarita Craiovei pentru ca ei sa isi piarda functiile.

Olguta Vasilescu s-a prezentat la finele saptamanii trecute la Parchetul General si a declarat ca este in vizita la un vechi prieten.


Publicat în

în