Gruia Stoica Universitatea

EXCLUSIV! Cine e in spatele CS Universitatea Craiova?

Proiectul CS Universitatea Craiova lancezeste prin barurile din jurul PNL de multa vreme. Nici colaboratorul de taina al Olgutei, Costel Mitrita, nici Pavel Badea, nici alti suporteri ai acestei versiuni nu au reusit sa o convinga pe primarita de fezabilitatea acestei versiuni. Ea a

comandat sondaje inainte de alegeri si imediat dupa ce a devenit edil al orasului. Toata lumea vrea echipa Universitatea Craiova. Acea echipa care a facut istorie. Acea echipa care a adunat zeci de mii de oameni in tribunele stadionului Ion Oblemenco si care a strans sute de mii de oameni pe strazile orasului. 

Cu toate acestea, proiectul lui Pavel Badea nu avea sorti de izbanda pentru ca nu exista un finantator. Oltenia.INFO are date despre persoana foarte importanta care ar putea sa fie in spatele acestei afaceri. Este vorba despre recent castigatorul licitatiei pentru CFR Marfa, Gruia Stoica. Desi, Gorun Radion Camataru vehiculeaza un alt nume, Gruia Stoica pare a fi artizanul noului  proiect. 

Antecedente in fotbal

Recent, Stoica a fost implicat intr-o tentativa de preluare a echipei de fotbal Rapid Bucuresti, dar s-a ferit sa faca afaceri cu alunecosul George Copos. In timpul negocierilor, Stoica a vazut cat de interesanta este aceasta afacere din punctul de vedere al imaginii publice. Astfel, cel mai bogat roman si-a pus in minte sa se implice in fotbal. Gruia Stoica are bani si o echipa cu traditie si suporteri pot sa ii aduca si notorietate mai mult decat orice. 

“Gruia vrea sa isi consolideze pozitia la Craiova si vrea sa devina cunoscut pentru ca de acum are bani multi, iar discretia nu il mai avantajeaza. Cand esti clasat de Forbes pe locul 8 si ai si niste afaceri care te-ar mai salta vreo patru cinci locuri in clasament, dar de care nu stie nimeni, vrei sa devi cunoscut ca unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, vrei notorietate” a povestit unul dintre apropiatii omului de afaceri pentru Oltenia.INFO. 

Legaturi cu Oltenia

Gruia Stoica UniversitateaIn februarie acest an, Gruia Stoica a cumparat divizia de productie locomotive a Electroputere Craiova (EPT) si compania Reloc Craiova, care repara si modernizeaza locomotive. Gruia Stoica a preluat Electroputere de la grupul Al Arrab, care desi la momentul privatizarii, in 2007, promitea ca va majora afacerile companiei, anul trecut a anuntat ca vrea sa renunte la productia de locomotive.

Afacerea il plaseaza ca investitor strategic in Craiova, iar sustinerea celei mai iubite echipe de fotbal nu poate decat sa ii creeze avantaje, mai ales in contextul in care cele doua facilitati de productie urmeaza sa lucreze din plin dupa ce afaceristul a preluat CFR Marfa. 

Poate sa negocieze cu Mititelu

Gruia Stoica este dispus sa cumpere brandul de la Mititelu. Surse apropiate afaceristului au declarat ca cei doi au avut mai multe discutii in perioada recenta. “Au fost tatonari directe si indirecte atat intre Gruia si Mititelu cat, mai ales, intre Gruia si Olguta Vasilescu” sustine o sursa apropiata afacerii. 

Pentru doua-trei milioane de euro, Gruia ar fi dispus sa cumpere brandul si sa scape Craiova de Mititelu. Singurele variante propuse pana acum de Mititelu erau asocieri in care el sa fie majoritar. “Gruia nu a agreat asa ceva pentru ca de aceste capcane s-a ferit si in afacerea cu George Copos” mai spune insider-ul Oltenia.INFO. 

Profil de afacerist discret

În 1999, Gruia Stoica a pus bazele Grampet Group, unul din cei mai importanti actori din Europa Centrala și de Est in domeniul transportului feroviar si furnizor de servicii logistice, care astazi numără aproximativ 9.000 de angajați, atât în România, cât și în străinătate. Gruia Stoica și-a propus încă de la inceput obiectivul de a conecta, printr-o rețea feroviară, extremitatea Vestică și cea Estică a continenului european. 
Grampet Group este prezent in 9 tari europene: Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, România, Moldova si Ucraina, reusind astfel sa conecteze Marea Nordului la Marea Neagra și Marea Adriatica, prin instituirea unei reale, coloane vertebrale de fier” care se intinde de-a lungul intregii Europe.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *