Scandal pe adăposturile canine ale Olguței Vasilescu

La doar câteva zile de la inaugurare, adăpostul canin de la Pod Breasta, îi dă mari bătăi de cap primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, care are probleme cu mai multe ONG-uri. Reprezentanții acestora, care se ocupă cu protecția animalelor, au protestat împotriva condițiilor de trai pe care câinii din Craiova le au în Adăpostul Canin.

 

Primăria Craiova a luat măsuri  de a nu permite accesul ONG-urilor în Adăpostul Canin de la Breasta. ONG-urile reclamau și faptul că în această locație patrupedele sunt omorâte cu brutalitate de veterinari și că după sterilizare aceste animale ar trebui eliberate pe străzi.

„Suntem extrem de îngrijorați de faptul că doamna Olguța Lia Vasilecu, Primarul Craiovei a intrezis ONG-uri din Craiova accesul în noul adăpost. Suntem foarte dezamagiți și îngrijorați în același timp de faptul că același veterinar Avram Ionel ( care a mai avut plângeri depuse la DVS pentru cruzime față de animale ) a fost ales să aibă grijă de câinii din adăpost și să-i sterilizeze. Măsuri luate pentru a-l lăsa pe acest veterinar să omoare câți câini dorește el, sub diferite pretexte” au declarat reprezentanții ONG-urilor.

SC Salubritate Craiova SRL respinge ferm acuzațiile aduse de reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor în cadrul incidentelor petrecute duminică: „În prezent, activitatea în cadrul stabilimentului se desfășoară respectând toate normele legale în vigoare. Regretăm cele întâmplate la adăpost, cu atât mai mult cu cât relația pe care am avut-o până acum cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale a fost una deschisă și corectă. Orice cetățean al Craiovei, nu numai organizațiile neguvernamentale de profil, trebuie să înțeleagă însă că accesul în incinta unei clădiri de acest gen se face numai în baza unor reguli prestabilite. Joi (30 mai 2013-nr.) a avut loc ședința Consiliului Local Craiova prin care am preluat adăpostul și ne-a fost aprobată organigrama pentru el, vineri am intrat în posesia acestei hotărâri de consiliu, urmând ca în primele zile ale săptămânii curente să fie întocmit un regulament de funcționare al adăpostului de la Breasta, document ce va fi făcut public”, a precizat Cristian Popescu, director general SC Salubritate Craiova SRL.

„SC Salubritate Craiova SRL își exprimă dezaprobarea față de atitudinea reprezentanților asociațiilor de protecție a animalelor care au încercat duminică să forțeze intrarea în adăpostul canin de la Breasta, prevalându-se de o înțelegere anterioară, valabilă pentru stabilimentul tranzitoriu de la Făcăi. În plus, aceștia au agresat verbal angajații adăpostului atât în timpul programului cât și la terminarea acestuia, când salariații se îndreptau spre casă, ducând incidentele petrecute ieri dincolo de limita legii. Pentru amenințările adresate tehnicianului veterinar din cadrul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân și familiei sale, în fața locuinței, în seara zilei de 2 iunie 2013, vor fi sesizate organele de poliție”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *