Principele Nicolae în vizită la Craiova și Calafat

Principele Nicolae al României  a fost prezent astăzi  în Craiova și Calafat pentru al reprezenta pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Regele a primit TITLUL DE CETĂŢEAN DE ONOARE al  Municipiului Craiova.

„În semn de recunoştinţă pentru complexa sa personalitate, pentru eforturile întreprinse de-a lungul istoriei pentru a menţine România liberă, pentru loialitatea pe care a arătat-o poporului român, pentru propriul sacrificiu,pentru toate activităţile şi proiectele sale care au promovat  imaginea pozitivă a ţării noastre şi îndeosebi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea oraşului nostru”. Lia Olguţa Vasilescu, i-a conferit astăzi Majestăţii Sale Regele Mihai titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova, în cadrul şedinţei solemne a Consiliului Local desfăşurată cu ocazia Zilelor Municipiului.

La eveniment a participat şi istoricul Adrian Cioroianu, fost Ministru de Externe, în prezent Decan al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti, craiovean la origine şi admirator al Majestăţii Sale Regele Mihai.

La Calafat, Principele Nicolae al României s-a întâlnit cu primarul municipiului, Mircea Guță și cu aleșii locali din zonă,a făcut o vizită la Monumentul Independenței. A onorat cu prezenta la Colegiului Tehnic “Ștefan Milcu” unde s-a întâlnit cu cadre didactice și elevi. Vizita a continuat apoi la Poiana Mare.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *