INCREDIBIL! Stadionul Olgutei in impas

Constructia noului stadion din Craiova a intrat in impas. Studiul de fezabilitate realizat de experti pentru inceperea lucrarilor a dezvaluit o problema structurala care face aproape imposibil proiectul Olgutei Vasilescu. Ipotezele de rezolvare a problemei sunt halucinante.

Oltenia.INFO prezinta in premiera si exclusivitate problemele intampinate de municipalitate in realizarea acestui proiect indraznet. 

Expertii care au intocmit studiul de fezabilitate pentru templu al fotbalului din Craiova au consemnat in actul trimis la Primarie faptul ca pentru omologarea edificiului este nevoie de amenajarea a nu mai putin de 4000 de locuri de parcare „In ceea ce priveste parcarea vehiculelor care asigura deplasarea individuala a spectatorilor la meci, conform standardelor admise de UEFA si cerintelor legate de functionalitatea structurii este nevoie de un numar de 4000 de locuri de parcare care sa aiba cel putin doua benzi de acces si dimensiuni standard acceptate de 2,5 x 5 m.” se arata in documentul primit de municipalitate. 

Calculele edililor

Un calcul simplu ne arata ca pentru amenajarea unei parcari plane este nevoie de cel putin 5 hectare de teren, lucru imposibil in zona stadionului. De asemenea, constructia unei parcari supraetajate de 2500 de locuri care sa suplimenteze locurile existente in jurul stadionului ar costa municipalitatea in jur de 16 milioane de euro in plus fata de costurile estimate ale stadionului. 

In zona, in momentul acesta sunt doar cateva sute de locuri de parcare. „Se fac o multime de calcule. Toata lumea e suparata ca in studiul de fezabilitate s-a trecut acel paragraf. Fara el s-ar fi demarat lucrarile, iar problema se rezolva pe parcurs” ne-au povestit surse din Primaria Craiova. 

Ipoteze socante

Prima varianta este, asa cum am spus constructia unei parcari supra-etajate care sa asigure peste jumatate din locurile necesare. Pe langa aceasta s-ar incropi cateva parcari plane pe terenurile din jurul stadionului. Parcarea supraetajata si simulacrul de parcari plane ar costa in jur de 23 mil euro. 

A doua varianta este aducerea unor module de parcare inteligenta automate. Cu 27 de milioane de euro se rezolva problema tuturor locurilor de parcare, dar spectatorii ar astepta prea mult pentru a-si recupera masinile dupa meciuri. 

A treia varianta pare de domeniul fantasticului. Cineva din primarie ia in calcul demolarea tuturor caselor fara autorizatie de constructie care se gasesc in cartierul Fata Luncii. Acolo, exista multe constructii pentru care locuitorii nu detin acte. „Se lucreaza deja la o situatie. Nu se stie exact daca se va apela la o asemenea masura extrema. Ar putea izbucni un razboi cu tiganii” ne-a spus sursa noastra din Primaria Craiova. 

O varianta apropiata la fel de mult de SF este declararea Bulevardului Stirbei Voda de la intersectia cu 1 Mai pana la intersectia cu Str. Raului ca fiind parcare pe perioada de desfasurare a meciurilor si a altor manifestari sportive. Aceasta varianta se loveste de mai multe prevederi legale, Stirbei Voda fiind cale de acces in oras. 


Publicat în

în