S-a inaugurat adăpostul canin de la Breasta

Primăria Craiova a luat astăzi în primire prima celulă a adăpostului canin situat la ieşirea din oraş către Breasta, unitate care are deocamdată o capacitate de 512 de locuri. Astăzi au fost aduşi 32 de câini, la deschiderea adăpostului fiind prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, în frunte cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Autorităţile locale din Bănie vor investi în total 5,9 milioane de lei până la finalizarea adăpostului canin, care ar trebui să ajungă la o capacitate de cazare de 5.000 de locuri. Prin proiectul de buget pe 2013, s-au alocat deja 2,9 milioane de lei pentru realizarea primei etape a proiectului, iar intenţia este să fie alocate alte 1,3 milioane de lei în etapa a II-a şi 1,6 milioane de lei în etapa a III-a.

Procesul intrării în adăpost este unul foarte bine pus la punct. Câinii sunt luați de hingheri, acum dotați cu aparate cu electroșocuri performante. Aici sunt identificați, se verifică dacă au fost sterilizați. Trec printr-un proces de deparazitare și sterilizare, li se fac controale medicale și analize de sânge. Câinii care s-au recuperat după sterilizare sau alte intervenții, sau cei care sunt sănătoși vor merge să își ocupe cuștile. Câinii bolnavi care nu mai au șanse de recuperare sunt eutanasiați.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *