Cărțile craiovenilor au ajuns în stradă

Craiovenii s-au relaxat astazi rasfoind o carte chiar in zonele centrale sau parcuri. Cu prilejul Zilelor Craiovei, în cadrul proiectului Biblioteca Stradală, inițiat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, craiovenii sunt invitați să se bucure de cărțile dăruite de bibliotecă ce se pot găsi pe rafturile amplasate în English Park.

Acest proiect își propune să promoveze lectura, cultura și să dezvăluie o latură inovatoare a bibliotecii. Biblioteca înseamnă cultură, iar cultura nu stă închisă într-o sală, ci este la îndemâna oricui vrea să o caute, uneori chiar stând pe o bancă într-un parc. Se dorește a fi un dialog direct cu craiovenii – potenţiali utilizatori ai serviciilor Bibliotecii Judeţene „Alexandru și Aristia Aman” .

Doamnele bibliotecare au mers astăzi în English Park să ofere noi cărți craiovenilor și au fost plăcut surprinse și de această dată, de reacțiile oamenilor ce se aflau în parc, acestea declarând: „oamenii au fost foarte interesați de cărțile pe care le-am adus, au stat cu noi de vorbă, ne-au întrebat despre activitățile desfășurate la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman” și ne-au încurajat în vederea continuării acestui proiect modern”.

Lucian Dindirică,managerul Bibliotecii „Aman”,, a primit multe laude de la bibliotecile județene din țară privind acest proiect ce-și propune schimbarea mentalității, aducerea tinerilor mai aproape de bibliotecă, implicit mai aproape de cultură și de activități deosebite, pe care orice tânăr ar trebui să le descopere în orașul său. Astfel de proiecte au fost derulate și de bibliotecile din țară, iar una din acestea este Biblioteca Județeană Timiș, care lansează o nouă provocare, un proiect la fel de modern „Lecturi Urbane”, proiect pe care îl salută și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, bucurându-se că poate face schimb de idei inedite cu cei din Timișoara.

„Vă așteptăm cu drag să vă alăturați Bibliotecii Stradale, să citiți cărțile și să respectați singurele „reguli” în cadrul acestui proiect: să împrumutați o carte, să o citiți și apoi să o returnați sau să oferiți  o carte în schimbul celei împrumutate”, anunță reprezentanții Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *