Becali a recunoscut că a falsificat două contracte de vânzare-cumpărare, în cazul ”valiza”

George Becali a fost adus astăzi, încătuşat, în faţa magistraţilor Curţii Supreme, care au judecat recursul procurorilor anticorupţie în dosarul „Valiza”. În acest dosar, Becali este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri după ce ar fi încercat să le dea jucătorilor de la Universitatea Cluj 1,7 milioane de euro.

 

Procurorul de caz a cerut pentru Gigi Becali 4 ani de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de mită.

În faţa instanţei, Becali a recunoscut că a falsificat două contracte de vânzare-cumpărare. Instanţa a rămas în pronunţare. Judecătorii au anunţat că vor da o sentinţă pe 4 iunie la ora 13.00.  Pentru Victor Piţurcă doi ani cu suspendare, pentru Teia Sponte – acuzat complicitate la dare de mită- doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce pentru Marino Gheorghe- favorizare şi fals- doi ani de închisoare tot cu suspendare

Gigi Becali a recunoscut parte din faptele de care este acuzat. „Am falsificat datele ca să pot să iau banii de la Parchet, am antedatat cele două contracte de vânzare-cumpărare. Nu are nimeni nicio vină. Eu l-am semnat, eu l-am scris. El (n.r.-Victor Piţurcă) a venit la palat şi i-am zis să semneze ca martor. El a venit, dar nu ştia despre ce este vorba. A semnat repede că se grăbea”, a mărturisit Becali în faţa magistraţilor. 

Becali a mai spus că oamenii pe care i-a trimis el cu banii au spus ce le-a spus el să spună, aceştia neavând nicio vină. „Este vina mea, eu am presimţit ceva şi le-am spus să spună că banii sunt ai lui Gigi Becali şi că sunt pentru un teren. Ei nu sunt vinovaţi pentru ce le-am ordonat eu să facă. Declaraţia de atunci a lui Sponte Teia a fost pentru că aşa i-am spus eu. Teia ştia pentru ce sunt banii, dar nu avea nicio treabă. El trebuia doar să se ducă să dea banii: «Dacă pierd, nu le dai nimic, dacă se câştigă, le dai banii». Teia nu poate fi acuzat”, a mai declarat finanţatorul FC Steaua în faţa instanţei.

 


Publicat în

în