Judecătoarea coruptă, Carmen Mladen a scăpat de închisoare

Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, acuzată de şantaj sexual a primit trei ani şi şase luni cu suspendare. Mladen şi Stoian au constrâns un bărbat, în mod repetat, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare.

Mladen a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. ÎCCJ a redus pedeapsa aplicată  şi lui Ionel Stoian, complicele judecătoarei, de la doi ani la un an şi şase luni închisoare cu suspendare. Curtea supremă a respins recursul declarat de judecătoare şi a menţinut pedeapsa dată de Curtea de Apel Bucureşti în noiembrie 2012.

Carmen Mladen a fost trimisă în judecată în iulie 2012, în stare de arest preventiv, fiind acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de şantaj. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi complicele judecătoarei, Ionel Stoian.

În perioada 28 mai – 12 iunie 2012, Mladen şi Stoian au constrâns un bărbat, în mod repetat, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare. În acest fel, cei doi au urmărit obţinerea în mod injust a sumei de 5.000 euro de la bărbatul respectiv, banii fiind primiţi pe 13 iunie de judecătoare, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat, pe 13 iunie 2012, măsura reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei Carmen Mladen. Începând cu data de 14 iunie, odată cu începerea urmăririi penale în cazul său, Carmen Mladen a fost suspendată din funcţia de judecător la Curtea de Apel Craiova.


Publicat în

în