Olguţa Vasilescu a prezentat proiectul noului stadion ”Ion Oblemenco”

Primarul Craiovei Olguţa Vasilescu a prezentat astăzi macheta stadionului care urmează să se construiască în Bănie, în locul actualei arene “Ion Oblemenco”.Construcția stadionului amplasat pe un teren de 15 hectare va începe de anul viitor.

 Prezenţi la eveniment au fost şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi ai firmei care a realizat proiectul pentru viitorul stadion. Viitorul stadion al Băniei este inspirat din opera sculptorului Constantin Brâncuşi, forma arenei urmărind liniile folosite la realizarea chipului “Domnişoarei Pogany”. Stadionul ar urma să aibă o capacitate de 40.000 de locuri şi cele mai moderne dotări tehnice

“Sunt foarte emoţionată, este prima oară de când sunt om politic când mi se întâmplă acest lucru, este cel mai mare proiect pe care vreau să îl dezvolt în mandatul meu. S-a terminat studiul de fezabilitate”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că nu se ştie exact când va începe execuţia proiectului, în condiţiile în care în prezent încă se derulează discuţii cu deţinătorii de utilităţi din zonă. Nici în ceea ce priveşte costurile nu s-a stabilit o cifră exactă, însă se estimează ca acestea să fie la jumătate faţă de cheltuielile pe care le-a presupus construirea Arenei Naţionale din Bucureşti, ale cărei costuri s-au ridicat la suma de 240 de milioane de euro.

Reprezentantul firmei construcţii a precizat că „societatea noastră are o vechime de peste 70 de ani. Vă asigur de derularea corectă a proiectului. În cadrul stadionului mare se vor găsi mai multe spaţii menite să rentabilizeze complexul. Am ales o structură care să armonizeze volumetria şi gândirea arhitectului cu posibilităţile terenului, dar credem acum că însumând efortul făcut de arhitecţi şi inginerii structurişti, realizarea acestui proiect este fezabilă”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *