Produse contrafacute în valoare de peste 1.350.000 euro descoperite într-un tir la Bechet

Produsele au fost găsit într-un tir înmatriculat în Bulgaria, care efectua un transport pe ruta Turcia-România, al cărui şofer s-a prezentat la Biroul Vamal Bechet (Dolj), pe sensul de intrare în România.

Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova au reţinut astăzi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute, a căror valoare estimată se ridică la aproximativ 1.354.000 euro.

33.026 de articole de îmbrăcăminte sport şi 1.038 de perechi încălţăminte sport, purtând elementele figurative ale mărcilor Adidas, Diesel, Gucci, Chanel, Armani, Burberry, Louis Vuitton, Dolce Gabbana au fost descoperite în urma controlului efectuat de inspectorii vamali în compartimentul de marfă. Marfa găsită aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Potrivit inspectorilor vamali, dacă bunurile ar fi fost comercializate pe piaţă, valoarea estimativă a acestora ar fi fost de aproximativ 1.354.000 euro.

Toate articolele au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Publicat în

în