Oltchim: 900 de angajați vor fi disponibilizați

Administratorul judiciar, Gheorghe Piperea, a anunțat că săptămâna viitoare vor fi disponibilizați 900 de angajați de la Oltchim și Arpechim.

 

Corneliu Cernev, lider de sindicat la Oltchim, a declarat că ştia de demersurile administratorului juridic şi de demersurile Guvernului şi mereu a cerut protecţie pentru cei care vor pleca acasă. Salariații disponibilizați vor beneficia de indemnizație de şomaj, de un ajutor de completare bănesc până la 15 mililioane şi de plăţile compensatorii de 6 și 18 salarii.

Marian Dumitru, lider sindical Arpechim, a spus că nu am primit această veste și că nu susține ca vreun angajat să plece acasă atât timp cât nu are o garanție de plată. „Nu sunt de acord să plece nimeni. Până când investotorii nu se pronunţă că sunt interesaţi să pună pe picioare nu sunt de acord cu şomajul. (…) Sunt de acord cu plăţi compensatorii, dar în baza unei strategii clare. Vreau să văd mai întâi strategia şi apoi să mă pronunţ” a spus Marian Dumitru.

Liderul sindical a subliniat că, în cazul în care nu se va respecta legea probabil că oamenii vor ieşi în stradă.

„Gheorghe Piperea trebuie să prezinte un program de relansare şi restructurare care să fie aprobat, abia apoi vorbim de concedieri. Nu ştiu să fie o lege care să-i asigure acest termen săptămâna viitoare”, a conchis sindicalistul.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *