Coşmarul de la fabrica de confecţii din Calafat continuă !

Alte 14 angajate ale fabricii de confecţii SC Maglierie Cristian Impex SRL din Calafat care au acuzat azi-dimineaţă stări de vomă şi dureri de cap au fost transportate la spitalul din localitate unde li s-a stabilit diagnosticul de intoxicaţie uşoară cu insecticid.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, 13 dintre aceste angajate ale fabricii fac parte din cele peste 100 care au primit îngrijiri medicale şi vineri.

Conducerea societăţii a decis să sisteze activitatea până când inspectorii de la Sanepid şi cei ai ITM Dolj vor măsura nivelul noxelor din incintă. Vinerea trecută aproximativ 100 de angajate ale aceleiaşi societăţi au ajuns la spital, intoxicate, după ce spaţiile au fost deratizate cu un insecticid foarte puternic.

„Noi am trimis o echipă la faţa locului şi ştiu că şi cei de la Sanepid, pentru că ei trebuie să stabilească din punct de vedere medical dacă se poate desfăşura activitatea în continuare în condiţii bune. Până se va măsura nivelul noxelor, conducerea unităţii a decis suspendarea activităţii în unitate”, a declarat Cătălin Mohora, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.


Publicat în

în