Calafat: Femei intoxicate cu insecticid în fabrica de confecţii

Aproape 100 de femei, angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat, s-au intoxicat cu insecticid în această dimineaţă, chiar în locul unde munceau. Două dintre ele sunt însărcinate şi au fost transportate si internate în Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Celorlalte colege de muncă li s-a oferit ingrijiri medicale de specialitate la Spitalul din Calafat.

Femeile, care lucrează la o fabrică de confecţii din Calafat au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu un insecticid folosit în fabrică, împotriva gândacilor. Ele au prezentat simptome de vomă şi frisoane. Medicii susţin că nu există un antidot pentru acel insecticid.

Insecticidul – adus din Italia – a fost folosit în fabrică, în zilele libere, contra gândacilor. Femeile s-au întors la muncă în această dimineaţă şi la scurt timp au început să se simtă rău.

Au sunat la 112, iar ambulanţa le-a transportat la spital.Medicii încearcă să le stabilizeze.

Stelian Voinea, directorul Spitalului Calafat a spus că femeile sunt tratate simptomatic, nefiind un antidot pentru acest insecticid. Potrivit medicului, sunt două femei în stare mai gravă, din cauza bolilor asociate, dar nu se impune transferul lor la un alt spital din Bucureşti.

Cel mai probabil, femeile vor fi ţinute sub supraveghere cel puţin 24 de ore.

Inspectorii ITM vor merge la Calafat pentru a stabili condiţiile în care s-a produs incidentul, a declarat Silviu Poenaru, şef serviciu în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

Inspectorii vor verifica în ce condiţii putea fi folosit insecticidul respectiv, prin studierea fişei tehnice.

Silviu Poenaru a adăugat că angajatorul poate fi tras la răspundere pentru această situaţie.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *