Dolj: copil de opt luni ars de la o lumânare

Un copil de opt luni din comuna doljeană Leu a fost găsit ars de un echipaj SMURD care a fost solicitat să intervină în urma unui incendiu. Bebeluşul, cu arsuri pe o suprafață de peste 70% din corp a fost adus astăzi, în stare gravă, cu o Ambulanță SMURD, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova.

 Focul a izbucnit de la o lumănare lăsată nesupravegheată de fratele victimei.

 Micuțul provenea dintr-o familie săracă, fiind al 11-lea copil, și fusese lăsat de mama, plecată în sat la muncă, în grija fratelui său în vârstă de 7 ani. Acesta ar fi vrut să aprindă o lumânare, însă focul a cuprins camera în care se aflau, incusiv pe bebeluș.

„Copilul a fost preluat de echipajul SMURD cu arsuri pe o suprafață foarte mare din corp, peste 70%, arsuri grave pe față, torace, mâini și membrele inferioare. La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a primit primele îngrijiri medicale, în camera de resuscitare, iar apoi a fost transferat de urgență, din cauza arsurilor foarte grave, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Prognosticul în cazul său este rezervat”, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, medic primar medicină de urgență și purtător de cuvânt al SCJU Craiova.


Publicat în

în