A castigat alegerile si procesul cu Primaria

Primaria Craiova a schimbat macazul in cazul unui afacerist craiovean care este membru marcant al Partidului National Liberal. Dupa ce in timpul mandatului lui Aurel Solomon, afaceristul fusese taxat pentru faradelegile pe care le facea, acum sortii ii sunt favorabili. El a

castigat recent un proces important in lupta cu municipalitatea. 

Costel Mitrita este un om de afaceri cunoscut in Craiova. Membru marcant al PNL, Mitrita a fost numit sef la Compania de Apa Oltenia. El a devenit cunoscut dupa ce s-a aflat in anturajul echipei de fotbal Universtitatea Craiova. Trait in SUA, Mitrita a dezvoltat mai multe afaceri in domeniul HoReCa. 

Probleme cu Primaria

Costel Mitrita are mai multe hoteluri. El desfasoara afaceri americane, pe persoana fizica, fapt pentru care se judeca personal cu orice autoritate care incearca sa il determine sa respecte legislatia in domeniul constructiilor. Pe vremea mandatului lui Solomon la Primaria Craiova, Politia Locala avea curaj sa il amendeze pe afacerist, fapta pentru care acum ar putea sa cada capete in structura de ordine publica a Craiovei. 

Din acea perioada, dureaza o serie de procese prin care noul sef al Companiei de Apa Oltenia incearca sa scape de amenzile care semnalau ilegalitatile constructiilor sale. 

Cum s-a aparat Politia Locala

Este cunoscut faptul ca edificiile construite de Costel Mitrita au probleme legale. Acest lucru a facut sa curga multi litrii de cerneala pe procesele verbale intocmite de Politia Locala. Toate aceste procese verbale au fost insa contestate in instantele de judecata. In urma cu doua saptamani, ultimul dintre ele a fost anulat irevocabil de magistratii de la Tribunalul Dolj. 

In dosarul 7413/215/2012, judecatorii au respins recursul declarat de Politia Locala din Craiova a fost nevoie de un singur termen de judecata pentru ca procesul verbal nr. NC 2798/12.03.2012 sa devina istorie. La Judecatoria din Craiova, Politia Locala fusese mult mai combativa. Judecarea fondului se facuse pe durata a opt termene de judecata. 

Nu stim care a fost strategia juristilor comunitari, dar in mod cert acesta este doar unul dintre multele procese pe care noul baron de Dolj le castiga in instanta. 

Sarabanda proceselor

Pe 1 septembrie 2011, Mitrita Constantin contesta la Judecatoria Craiova procesul verbal nr. 11582/16.08.2011 intocmit de Politia Comunitara Craiova. Prin acest act el era amendat cu 10.000 de lei. Cauza s-a judecat in dosarul nr. 24369/215/2011. Tot pe 1 septembrie 2011, presedintele COO a dat in judecata aceiasi institutie pentru a anula si procesul verbal nr.  11581/16.08.2011 prin care era amendat cu 50.000 de lei. Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Municipiului Craiova sub numarul 24373/215/2011. 

In dosarul cu nr. 24372/215/2011 avem aceiasi combatanti. De data aceasta, Mitrita dorea sa anuleze contraventia seria PL, nr. 01288. Acest dosar era cu o miza mai mica. Amenda era de numai 100 de lei. 

Pe 28 martie 2012, acelasi “investitor” american incepe un nou proces in dosarul 7413/215/2012 pe care l-a castigat in aceasta luna definitiv si irevocabil. 

Sistemul ECRIS din Craiova

O analiza atenta a proceselor naste intrebari incomode. Pe 1 septembrie 2011 avocatii lui Mitrita s-au prezentat la Judecatoria Craiova pentru a depune un numar de trei plangeri. Cu actele in mana, ei au astepta la coada, le-a venit randul si au inregistrat cererile. In mod abracadabrant acestea au primit numerele 24369, 24372 si 24373. Ne intrebam oare de ce a numarat inpenetrabilul sistem de inregistrare a dosarelor din doi in doi atunci cand a numarat procesele lui Mitrita. 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *