Facsimil Natalia Prioteasa

INCREDIBIL: Afla motivul ascuns al demisiei lui Prioteasa

Inamovibilul Ion Prioteasa a parasit functia care l-a consacrat, cea de presedinte al filialei PSD Dolj. Stirea parea incredibila inainte de alegerile pe care organizatia le-a castigat detasat. Cu toate acestea, luptele interne din cadrul PSD Dolj au fost castigate de „lupii tineri”.

Pupilul lui Prioteasa, Mihai Fifor a pierdut presedintia organizatiei municipale a PSD. Totodata, Ion Prioteasa a pierdut alegerile pentru functia de vicepresedinte la nivel national. Acesta a fost semnalul clar ca filiala Dolj a PSD nu isi mai sustine presedintele. 

Intangibilul Prioteasa

Desi a pierdut alegerile la nivel national, aparent, Prioteasa nu putea sa fie atins in interiorul filialei. De asemenea, el beneficia de o imagine curata si singurele scandaluri care-l atinsesera fusesera legate de raziile politiei in clubul Krypton detinut de fiul sau. Fara dosare, fara excursii la DNA si fara afaceri vizibile cu statul, seful Consiliului Judetean Dolj parea de neatins pentru adversarii politici. 

Gruparea de noi lideri ai PSD Dolj condusa de Olguta Vasilesci si Claudiu Manda parea sa fie nevoita pe vecie sa „coabiteze” cu Ion Prioteasa, mai ales ca acesta beneficia de sprijin de la primarii din teritoriu pe care ii indestula la fiecare impartire de buget. 

Secretul presedintelui

Facsimil Natalia PrioteasaCeea ce putini stiau, iar Oltenia.INFO a aflat este ca Natalia Prioteasa, sotia presedintelui PSD a avut probleme cu legea. Intr-un dosar penal care s-a aflat pe rolul Judecatoriei Sector 4, prima doamna a judetului Dolj a avut calitatea de inculpat.

„Prin rechizitoriul Ministerului Public – Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 si prin expertiza contabila efectuata pentru fiecare inculpat in parte, s-a stabilit ca inculpatul Prioteasa Natalia, prin intermediul SC MONDIAL SRL, in calitatea sa de administrator, a dedus ilegal TVA, aferent facturii BACJ nr. 5650704/15.03.2001, in cuantum de 107.214.287 lei” se arata in adresa nr. 560364/17.11.2006 a Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Craiova (vezi FACSIMIL). 

Cum a scapat Natalia Prioteasa

In acelasi document se arata faptul ca la un an dupa ce Natalia Prioteasa a efectuat deducerea ilegala de TVA, ea a platit suma pe care si-o insusise dupa ce a intrat in atentia autoritatilor. In cazul ei, statul a tratat lucrurile cu blandete, iar sotia mai marelui PSD a reusit sa nu intre in galeria selecta a deturnatorilor de TVA din Oltenia alaturi de Genica Boierica, Ristea Priboi sau Samir Spranceana. 


Publicat în

în