Cand incep lucrarile la Autostrada Sudului?

AutostradaLucrarile la Autostrada Pitesti Craiova vor incepe anul viitor. Anuntul a fost facut de Olguta Vasilescu imediat dupa Congresul PSD. Speriata de faptul ca seful ei, Liviu Dragnea, ar putea face presiuni sa mute proiectul prin Teleorman, LOV a anuntat ca in aceasta

saptamana au inceput procedurile de concesiune ale terenului. 

Olguţa Vasilescu, care a făcut această declaraţie la fabrica Ford din Craiova unde a participat la lansarea producţiei noului motor EcoBoost de 1,5 litri, a precizat că această investiţie a fost solicitată şi de către firma Ford. Acesta a fost si principalul atuu al oficialilor din Craiova. Americanii au solicitat ca autostrada sa treaca prin Pitesti. 

Conform proiectului Ministerului Transporturilor, drumul are o lungime de 121 km si va costa in jur de 1,5 miliarde de euro. In acest moment nu se stie exact daca va fi autostrada sau drum expres, in studiul de fezabilitate existand ambele variante. Decizia va fi luata de cel care va concesiona lucrarea. Costurile de operare ale unui drum expres sunt mai mari decat cele ale unei autostrazi din cauza faptului ca este nevoie de mai multe puncte de intrare si iesire. 

“Autostrada Piteşti-Craiova se va realiza pentru că au fost demarate procedurile de concesiune. Am avut ceva emoţii pentru că m-am gândit că domnul Dragnea (vicepremierul Liviu Dragnea – n.r.) va trage pentru autostrada Sudului. Era bună şi aceea, dar cred că mai importantă este autostrada Piteşti-Craiova pentru că ne va lega şi de un mare oraş unde industria auto este foarte dezvoltată, iar Ford şi-a exprimat în nenumărate rânduri intenţia ca această autostradă să treacă prin Piteşti. Putem spune acum că vom avea autostradă până la Constanţa şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrica”, a spus Olguţa Vasilescu. 

Edilul a mai subliniat faptul ca autostrada va fi gata in doi ani, conform calculelor de la Ministerul Transporturilor. 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *