Ponta: PSD şi PNL merg SEPARAT la europarlamentare.

PSD şi PNL vor merge separat la alegerile pentru Parlamentul European, din 2014, şi nu sub forma USL, a anunţat, sâmbătă, premierul Victor Ponta, în cea de-a doua zi a Congresului Partidului Social Democrat.

 “De luni începem campania pentru europarlamentarele din 2014, pentru că în mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veţi putea să demonstraţi în fiecare organizaţie, comună, oraş, judeţ care e capacitatea noastră de mobilizare, sprijnul pe care PSD îl are (…) Mă bazez pe dumneavostră ca să fim nu doar primul partid din România la alegeri, dar să fim în grupul social-democrat din Parlamentul European o delegaţie puternică şi respectată. Vreau să înţelegeţi acest mesaj şi să-l trataţi cu mare seriozitate. De luni vă consideraţi în campania pentru Parlamentul European”, a declarat Ponta.

Anunţul făcut de Victor Ponta vine după ce, vineri, co-preşedintele USL Crin Antonescu, prezent la Congresul PSD, le-a mulţumit social-democraţilor pentru rezultatele USL şi şi-a exprimat speranţa ca, după ce nu vor mai fi în aceeaşi coaliţie, să nu uite ce au construit împreună.

Separarea USL la alegerile europarlamentare din 2014 va conta pentru a se stabili ce procent vor obţine PSD şi PNL în mod individual. La alegerile parlamentare din decembrie 2012, când PSD şi PNL au candidat sub sigla USL, PNL a obţinut un scor istoric, fiind discuţii că acesta a fost o consecinţă a susţinerii din partea PSD.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *