Olguta Vasilescu

Cum a pierdut Craiova o lupta importanta?

Olguta VasilescuCongresul PSD ar fi trebuit sa insemne intarirea reprprezentarii Doljului in conducerea celui mai puternic partid din coalitia de guvernare. Cu 15 parlamentari trimisi la Bucuresti din 15 posibili la ultimele alegeri, PSD Dolj astepta recompense de la mai marii partidului. Cativa

secretari de stat au ajuns in posturi la Bucuresti, iar despre Autostrada Sudului a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des. 

Mai marii PSD Dolj au inceput insa bataia pentru putere inainte de a primi recompensele. Claudiu Manda si Olguta Vasilescu au decis sa il atace pe Ion Prioteasa si nu l-au acceptat pe candidatul acestuia, Mihai Fifor, la functia de presedinte al Organizatiei Municipale a social-democratilor. 

Aceasta a fost doar varful icebergului. Luptele interne din organizatia locala nu au fost trecute cu vederea de Ponta&Co.

Puteam avea 3 vicepresedinti din 21

In mod normal, Doljul ar fi trebuit sa aiba 3 functii de vicepresedinte la nivelul PSD. Un vicepresedinte regional, un vicepresedinte national si un vicepresedinte pe locurile creeate pentru femeile social democrate. 

La finalul alegerilor, doar Olguta Vasilescu a reusit sa intre pe locurile de femei in conducerea PSD. Ion Prioteasa a pierdut alegerile, iar presedinte al regiunii a fost ales seful social democratilor din Olt, Paul Stanescu. In aceste conditii, proiectul autostrazii Sudului este tot mai indepartat in contextul in care liderii locali ai PSD Dolj nu vor putea reprezenta o contrapondere suficienta la dorintele lui Liviu Dragnea de a trage proiectul prin Teleorman, intarziind astfel cu multi ani lucrarile. 


Publicat în

în