Mehedinţi: 3 administratori reţinuţi pentru evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au reținut pentru 24 de ore trei bărbați din Strehaia și Șimian.

În baza probatoriului administrat au dispus reținerea pe bază de ordonanță de reținere a lui R.C. și B.M., de 33 și respectiv 41 ani, ambii din localitatea Strehaia și a lui R.I.  de 36 ani, din localitatea Șimian, cercetați în trei dosare penale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni complexe de evaziune fiscală.

Cei trei administratori ai unor societăţi comerciale  au prejudiciat bugetul statului cu peste un milion două sute mii euro.

Aceştia în perioada 2009 – 2012, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor, cheltuieli fictive cu mărfuri și servicii de la societăți comerciale din municipiul București, Timișoara și Bihor.  Astfel, învinuiții s-au sustras de la plata obligațiilor către bugetul de stat, reprezentând T.V.A. -ul şi impozitul pe profit și au creat un prejudiciu total în valoare de peste 1.200.000 euro.


Publicat în

în