traian basescu

Ponta nu vrea, iar Antonescu nu poate

traian basescuPresedintele Traian Basescu a fost invitat la Digi 24 joi seara si a vorbit despre colaborarea cu Victor Ponta, numirea procurorului general si sansele Romaniei de a intra in Schengen si a iesi din criza economica prelungita. El l-a adus in discutie si pe Mugur Isarescu in

momentul in care vorbea despre posibilul sau succesor. In alta ordine de idei a spus ca Victor Ponta nu isi doreste functia, iar Crin Antonescu nu poate sa o castige. In aceiasi situatie cu Antonescu se mai afla, potrivit presedintelui Traian Basescu si Klaus Iohannis sau Sorin Oprescu. 

„Niciunul dintre favoriti nu va fi presedinte… Nu ati vrea sa-l intrebati (n.r. Mugur Isarescu) ce se vede el? Eu nu pot sa vorbesc despre el decat foarte frumos, e un om cu o pregatire profesionala de excepotie, valoros, dar habar nu am ce vrea. Eu il apreciez in orice conditii si de cate ori o sa-l puneti intre politicieni o sa-l exclud de acolo, spunand el si politicieni. Il apreciez foarte mult pentru luciditate… Pai Victor Ponta nu vrea, iar ceilalti trei nu pot”, a declarat presedintele la Digi 24.

Alte declaratii ale Presedintelui Traian Basescu:

  • „Pe actuala Constitutie avem parlament unicameral, legile nu sunt de competenta ambelor camere, ca sa dam bani mai multi. 90% din legi trec tacit, fara dezbatere, fara nimic. Parlamentul oricum functioneaza ca unul unicameral. Eu propuneam doua citiri ale legii in plenul Parlamentului. Nu am mai vazut asa ceva de pe vremea guvernului Roman.
  • Dezbatere nu exista, din pacate, s-a facut o mare greseala cu izolarea dezbaterii politice in grupul condus de Crin Antonescu, pentru ca ermetizeaza dezbaterea de cei care ar urma sa vina la referendum.
  • Faptul ca dezbaterea e inchisa, ca nu are acces publicul la ea, va face ca oamenii sa nu vina la referendum pentru ca nu stiu ce vor vota. Va fi o competitie a partidelor care sa minta de ce sa se voteze sau nu Constitutia.
  • Eu voi avea un singur mesaj: daca nu se respecta referendumul din 2009, care a fost valid, romanii nu au de ce sa mearga la votul pentru Constitutie. Ii vom indemna. Ar fi inselati. Referendumul e obligatoriu, e un act de suveranitate.
  • Va asigur ca s-ar putea sa mai fie referendumuri pana imi termin mandatul. Spre exemplu, cu ocazia europarlamentarelor, pentru a lamuri eventual ceea ce nu respecta parlamentarii in revizuirea Constitutiei.
  • S-ar putea, pentru ca e dreptul meu. Nu exclud posibilitatea, sunt decis sa folosesc in favoarea romanilor toate instrumentele pe care Constitutia mi le pune la dispozitie. Nu mai am interese politice, sunt strict legate de interesul national”.

Publicat în

în