Cum intra Consiliul Local in atentia Curtii de Conturi?

Consiliul Local din Craiova poate sa intre in atentia Curtii de Conturi dupa ce a decis sa concesioneze un teren firmei care administreaza fabrica de confectii. Decizia poate sa le fie imputata consilierilor deoarece pe terenul respectiv a fost amenajata o parcare. In aceste

conditii, CL Craiova nu a concesionat un teren, ci a concesionat o investitie. 

Practic, Curtea de Conturi are dreptul sa impute consilierilor sumele de bani pe care institutia le-a cheltuit anterior pentru amenajarea parcarii. 

Modexim SA din Craiova, o firma controlata de Steilmann Bukarest a primit de la alesii locali din Banie dreptul sa concesioneze pe zece ani un teren de 2500 mp. Valoarea redeventei nu a fost inca stabilita de Hotararea Consiliului Local nr. 144/2013. Concesiunea a fost stabilita prin negociere directa, terenul aflandu-se in imediata apropiere a fabricii de confectii.

„Se împuterniceşte Primarul Municipiului Craiova să desemneze comisia de negociere a valorii redevenţei, să semneze contractul de concesiune şi să îndeplinească condiţiile de publicitate imobiliară prevăzută de lege” se arata in textul actului adoptat de consilierii locali.

Terenul concesionat se imparte in doua parti, una aflata pe str. Dimitrie Gerota, alta aflata pe str. Ionesu Sisesti. Decizia a starnit multe nemultumiri in randul locuitorilor din zona care astfel se vad vaduviti de locurile de parcare si asa insuficiente. 


Publicat în

în