Hezbollah cauta arme la Craiova

Autoritatile au retinut o grupare de arabi care aveau stranse legaturi cu organizatiile teroriste. Acestia au fost identificati si pusi sub supraveghere dupa ce au incercat sa procure din Romania arme pentru a le trimite in zonele de conflict din tarile musulmane.

Descinderile au loc dupa ce saptamana trecuta directorul Uzinei de Armament Sadu a fost retinut impreuna cu opt angajati pentru ca vindea arme si mercur din fabrica.

Actiunea de saptamana trecuta a fost facuta in contextul in care UAS a primit un contract pentru NATO, iar autoritatile au vrut sa arate ca tin fabrica sub control, ferind-o de pericolele colaborarii cu terorismul. Este posibil, ca actiunea de astazi sa fie in stransa legatura cu arestarea directourului de la Uzina de Armament Sadu. 

Membrii grupării infracţionale, formate din cetăţeni români şi libanezi, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova pentru tentativă de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi trafic de migranţi.

Procurorii au făcut miercuri şase percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către aceştia, pentru identificarea mijloacelor de probă, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

„În fapt, se reţine că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria”, au precizat procurorii DIICOT.

Membrii grupării mai sunt acuzaţi şi că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ilegale a acestora în Germania.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din IPJ Dolj – SPIR. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.


Publicat în

în