Medicii si judecatorii ar putea intra in atentia DIICOT pentru ca l-au ajutat pe teroristul din Oltenia sa ramana in Romania. Oficiul Roman pentru Imigrari a decis returnarea lui Hussein Kassem Ghzayel in decembrie 2010. Conform Deciziei nr.2757023/07.12.2010, libanezul
trebuia sa fie returnat in tara de origine in termen de 15 zile.
El urma sa paraseasca tara si sa primeasca o interdictie de a mai intra in Romania pentru cinci ani deoarece isi depasise viza de sedere. Cu toate acestea, Ghzayel a apelat la un avocat si la mai multe relatii si a reusit sa pacaleasca autoritatile. Pentru inceput, el a dat in judecata Oficiul Roman pentru Imigrari la Curtea de Apel din Craiova si a inceput sa amane procesul cautand cu disperare o solutie.
El a amanat succesiv procesul in ianuarie si februarie 2011. La termenul din martie 2011 a anuntat instanta ca are o adeverinta medicala care i-ar permite sederea in Romania pentru tratament. Anuntul este ilogic pentru ca adeverinta prezentata in cele din urma la instanta are nr.2697/21.01.2011 si a fost emisa de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. Practic, conform scriptelor, libanezul avea adeverinta si la termenele la care ceruse amanare.
Autoritatile cerceteaza acum si posibilitatea ca adeverinta datata 21 ianuarie 2011 sa fi fost emisa de fapt la o alta data.
In martie 2011 judecatorii de la Curtea de Apel decid ca Hussein Kassem Ghzayel trebuie neaparat sa ramana pe teritoriul Romaniei pentru a se trata si anuleaza decizia ORI de returnare. Toate aceste acte emise de judecatori si medici urmeaza sa fie analizate de DIICOT pentru a se vedea daca exista indicii care sa conduca la ideea ca anumiti functionari l-au sustinut pe libanez.