Liviu Dragnea: Autostrada Sudului o prioritate

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că realizarea unei autostrăzi a sudului care sa treacă prin judetele Teleorman, Olt si Dolj se numară printre primele 10 proiecte majore ale guvernului şi va fi realizată din investiţii private, în condiţiile în care deja au fost contactate companii straine care ar putea construi autostrada mentionată.

 

„Autostrada Sudului este autostrada Bucuresti – Alexandria – Rosiori – Slatina – Craiova si cu conexiune la podul peste Dunare, la Calafat si in sus, spre Lugoj. In luna iunie se finalizeaza studiul de prefezabilitate, a carui elaborare a inceput in decembrie. In paralel, s-au realizat destule contacte cu companii straine care sa realizeze aceasta autostrada prin concesiune, in sensul executarii de catre aceste companii din fonduri proprii, urmand ca ei sa isi recupereze banii din exploatarea autostrazii. Ea nu a ramas o simpla promisiune, a fost cuprinsa in programul de guvernare si este prinsa in primele 10 proiecte majore ale Guvenului Romaniei. Este prima mea prioritate, este o promisiune facuta prima data aici, la Slatina si a ea a fost asumata dupa aceea la Alexandria”, a declarat Liviu Dragnea.

Un prim pas spre realizarea Autostrazii Sudului este elaborarea studiului de prefezabilitate, care va fi finalizat in luna iunie.


Publicat în

în