Trafic oprit in Slatina

Şoferii care fac, regulat sau nu, curse dinspre Slatina sau Piteşti către municipiul Craiova, trebuie să se aştepte ca, în perioada imediat următoare, să nu mai poată ieşi din oraş pe varianta ultracunoscută de lângă Catedrala Ortodoxă de pe strada Ionaşcu, ci vor fi nevoiţi

să folosească o variantă ocolitoare. Mai exact, barajul Moşteni. Motivul: schimbarea reţelei de canalizare în zonă. Autorităţile locale din municipiul Slatina vor pune în practică, în zilele ce urmează, una dintre cele mai hulite măsuri în ce priveşte circulaţia rutieră în oraş: va închide cea mai utilizată arteră folosită de şoferi pentru a ieşi din oraş şi a se îndrepta spre Craiova. Este vorba despre strada Ionaşcu. Artera va putea fi însă utilizată pe varianta de intrare în oraş dinspre Craiova deoarece firma care va schimba reţeaua de canalizare de-a lungul acestei străzi va lucra doar pe un sens, respectiv pe sensul de ieşire spre Craiova. Şoferii care se vor încăpăţâna şi nu vor respecta semnele rutiere trebuie să ştie că ar putea avea mari surprize deoarece echipaje ale Poliţiei Rutiere şi de la Poliţia Locală vor fi pe traseu şţi vor aplica amenzi contravenţionale. Devierea autovehiculelor pe barajul Moşteni nu este o noutate, această variantă fiind aplicată deja anul trecut, tot cu prilejul unor lucrări de canalizare efectuate pe varianta de centură a oraşului, respectiv pe strada Oituz.

Slătinenii sunt mulţumiţi de închiderea circulaţiei

Locatarii caselor de pe strada Ionaşcu sunt însă mulţumiţi că traficul rutier pe strada lor va cunoaşte, cât de curând, un nivel redus de zgomot. „Domne’, dacă ar fi după noi, ar închide strada asta cu totul la ce trafic este! Noi am şi făcut sesizări la primărie ca să facă ceva în sensul ăsta că ni se crapă pereţii la case din cauza camioanelor şi tirurilor care trec pe stradă şi în viteză. De fiecare dată ni s-a promis că lucrurile se vor rezolva, iar acum ni se spune că situaţia se va linişti de la sine după ce va fi terminată noua şosea de centură pe care o visează unii. Noi sperăm să fie aşa că nu mai putem de la atâta zgomot şi trepidaţii”, a spus unul dintre proprietarii de case de pe strada Ionaşcu. Lucrarea de înnoirea a reţelei de canalizare pe una dintre cele mai circulate artere din Slatina va fi efectuată de Tehnologica Radion SRL Bucureşti, o firmă cu renume prost în Slatina din cauza calităţii precare a lucrărilor ce nu o dată a suscitat numeroase dispute. Asta ca să nu mai amintim de amenzile pe care primăria le-a aplicat firmei din acelaşi motiv al calităţii slabe a lucrărilor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, circulaţia ar trebui să fie întreruptă doar pentru două luni.


Publicat în

în