Romii se integreaza din mai

Președintele CJ Dolj și prefectul de Dolj au purtat discuții cu directorul Oficiului Francez de Imigrare şi Integrare din România, Fabrice Basile. În urma întâlnirii a fost stabilită data de 24 mai 2013 pentru semnarea acordului cadru referitor la integrarea familiilor de cetăţeni

români aparţinând minorităţii rome, repatriaţi din Franţa. Acest acord a fost semnat la nivelul Guvernului României în luna septembrie a anului 2012. În luna mai 2013 se va trece la pasul următor al programului, semnarea acordului la nivel județean. În urma semnării protocolului Consiliul Județean Dolj și Prefectura Dolj se vor implica activ în sprijinirea familiilor cetățenilor de etnie romă în dezvoltarea unor afaceri în funcție de aptitudinile fiecăruia. Finanțarea acestor programe va fi susținută de guvernul francez. „Discuțiile de azi au privit modalitățile de semnare a acestui acord la nivelul județului Dolj. Vom acorda tot sprijinul unor familii din Dolj, din satele Vârtop și Sălcuța, se va interveni cu o finanțare de la guvernul francez pentru ca acști oameni să dezvolte afaceri în care își pot folosi abilitățile specifice”, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj. Prefectul de Dolj, Marius Deca, a salutat această inițiativă, declarând că apreciază eforturile depuse de colegii francezi. Directorul Oficiului Francez de Imigrare şi Integrare din România, Fabrice Basile, a vorbit despre interesul deosebit pe care reprezentanții județului Dolj l-a arătat pentru acest protocol. „Vă mulțumesc pentru interesul exemplar pe care l-ați demonstrat față de acest proiect și pentru voința de a semna acordul. Protocolul implică ajutorul acordat comunităților franceze și române pentru incluziunea cetățenilor de etnie romă repatriați”, a mai spus Fabrice Basile.

Peste 5.000 de familii de cetățeni români de etnie romă au fost indentificate în regiunea franceză, 12 din acestea au fost selectate pentru a face parte din program. În prima fază a proiectului vor intra 5 familii, 2 din județul Dolj.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *