Localitati afectate de inundatii

Din cauza precipitaţiilor abundente, mai multe localităţi au fost afectate de canitatea mare de apă. În municipiul Craiova sunt inundate 12 gospodării pe strada Fermerului şi aleile limitrofe în cartierul mărginaş al Craiovei. În jurul orelor 06:00 DJ 606 F Răcarii de Jos –

Braloştiţa a fost inundat pe o lungime de circa 100 m, în zona podului ce traversează râul Jiu. Nu sunt afectate case sau gospodării ale populaţiei. Au fost inundate aproximativ 15ha teren din zona inundabilă a râului Jiu. La locul evenimentului se află formaţia de intervenţie din cadrul SGA Dolj (20 lucrători, un buldocastor, o autobasculantă cu 16 t nisip, 2500 saci) şi un echipaj de intervenţie din cadrul ISU Dolj (un autocamion de intervenţie şi 10 servanţi);

În jurul orelor 06:20 DJ 641 km 44 + 200, pe raza localităţii Pieleşti, pârâul Teslui a inundat porţiunea de drum pe o lungime de cira 60 m ca urmare a blocării secţiunii de scurgere a podului de la acest amplasament. La locul evenimentului se află 2 lucrători SGA Dolj şi 3 membrii ai SVSU Pieleşti care intervin cu un buldocastor pentru deblocarea secţiunii de scurgere în zona podului. Temporar drumul este închis.

La ora 08.00, în localitatea Bistreţ, ca urmare a ploilor abundente, au fost inundate aproximativ 50 ha culturi de grâu, 80 ha teren arabil şi 300 ha de păşuni. În localitatea Rast, ca urmare a ploilor abundente, au fost inundate aproximativ 150 ha paşune şi 300 ha grâu şi orz. La Sopot, urmare a ploilor abundente, au fost inundate căile de acces către satele aparţinătoare: Pereni, Cernat şi Başcov.

În localitatea Fărcaş, puntea de acces către către satul Golumbelu a fost acoperită de apă, fiind izolate satele Golumbelu şi Plopu-Amărăşti. La Catane, ca urmare a ploilor abundente, au fost inundate aproximativ 100 ha teren arabil. Pe parâul Rasnic au crescut debitele şi cotele punând în pericol, în aval, gospodăriile localităţii Breasta,inundate trei gospodării în loc. Rasnic, intervine echipaj de intervenţie din cadrul ISU Dolj (un autocamion de intervenţie şi 10 servanţi şi 1 autospecială supor pentru monitorizare şi conducere operativă cu 1 ofiţer.


Publicat în

în