Birocratie la RAT Craiova

Noua conducere a Regiei Autonome de Transport Craiova a început să inventarieze toate problemele existente aici. Una dintre ele o reprezintă în prezent birocraţia prea mare. „Este o situaţie pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum. Pentru un top de hârtie se fac

trei referate care trebuie semnate de mai multe persoane. Nu mi se pare normal. Am făcut un plan de organizare să studiem ce face fiecare angajat şi bineînţeles că va fi şi un audit intern să descoperim problemele şi să vedem de ce Regia merge pe pierderi”, a declarat Radu Preda director RAT Craiova. De asemenea, sunt probleme şi la organigramă care este stufoasă mai ales când vine vorba de personalul care nu produce bani. În momentul de faţă au fost schimbate mai multe persoane care au ales să lucreze în cadrul Regiei, fără funcţii de execuţie, cum ar fi directorul economic şi cel financiar.

Fără tarmvaie de la sfârşitul lunii

În locul tramvaielor vor circula autobuze. Vatmanii vor lucra în celelate structuri ale Regiei şi nimeni nu va fi concediat. Persoanele care se pot pensiona anticipat pot face acest lucru şi până la vârsta de pensionare vor primi câte două salarii medii pe an. Se va încerca reorganizarea, astfel, încât Regia să aibă profit. „Vom încerca ca pe unele trase să reintroducem taxatoare, iar în unele staţii vom pune în funcţiune acele tonomate, de unde călătorii îşi pot procura biletele de călătorie. Vom redistribui din personalul de pe tramvaie şi la curăţenie. Un şofer nu poate face curăţenie după ce îşi termină cursa. Este greu şi pentru ei. În momentul de faţa noi avem încasări zilnice de 500 milioane lei vechi pe zi, dar cheltuim 600″, a mai spus Radu Preda, director RAT Craiova. În perioada următoare vor avea loc mai multe controale pentru a se descoperi călătorii frauduloşi. Pentru a atrage cât mai mulţi călători, Regia Autonomă de Transport Craiova va introduce un abonament unic valabil pentru toate liniile de transport, la un preţ acceptabil. De asemenea, se analizează frecvenţa autobuzelor pentru a se stabili dacă se vor face modificări la orarul autobuzelor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *